Zijn jouw sessies saai eentonig frustrerend eenrichting redelijk oké ?

Kom dan naar één van onze werkvormendagen!

Onze inmiddels fameuze Grote Werkvormendag is een ervaringsgerichte trainingsdag met tips, tricks, templates én concrete werkvormen die jij kunt toepassen op jouw werkvloer! Maar naast deze dag kun je inmiddels ook je rugzak blijven vullen met onze allernieuwste Verdiepende Werkvormendag en Brainstorm Werkvormendag. Alledrie (inter)actieve dagen waarop je heerlijk kunt lachen, leren én de tijd omvliegt. Wij laten zien dat het kan!

De grote werkvormendag

Een Grote Werkvormendag staat bol.. heel bol! Bol van allerlei toffe en bewezen effectieve werkvormen. Werkvormen gericht op verbondenheid, interactie en energie. Uiteraard nemen we je ook mee in het theoretische fundament achter deze effectiviteit. Met dit fundament heb je een geweldig toetsinstrument om al jouw sessies meer impact te laten maken.

 

Wij organiseren de Grote Werkvormendag voor iedereen die samenwerking, energie en betrokkenheid in teams, op school of bij interne en externe sessies wil stimuleren. Ben jij die organisatieprofessional, docent of (beginnend) trainer/facilitator die gelooft in speelkracht? Doe dan mee!

Grote werkvormendag - Sessiemakers
Grote werkvormendag - Sessiemakers
Grote werkvormendag - Sessiemakers

De verdiepende werkvormendag

De Verdiepende Werkvormendag richt zich vooral op werkvormen die helpend zijn op die momenten dat je op een proces of thema wil reflecteren,  ideeën of actiepunten wil inventariseren en/of consensus wil creëren. En dat op een constructieve en attractieve manier zonder te vervallen in oeverloze discussies. Met onze praktisch toepasbare werkvormen en templates helpen we jou direct op weg.

 

Deze dag is voor iedereen die constructief en doelgericht wil samenwerken in doordachte sessies en bijeenkomsten. 

 

Let op: deze Verdiepende Werkvormendag is een mooie opvolging van de Grote Werkvormendag MAAR het is geen must om de Grote Werkvormendag gevolgd te hebben. Vooral wanneer je het gevoel hebt al aardig wat aan interactieve en energieke werkvormen in huis te hebben, kun je de Verdiepende dag ook los boeken. Twijfel? Stuur ons een mailtje of appje en we denken met je mee!

De brainstorm werkvormendag

En dan hebben we nog een dag: dé dag om tot compleet nieuwe ideeën of output te komen. Tijdens onze Brainstorm Werkvormendag leer en ervaar je wat er nodig is om van een creatieve mindset tot een gouden, uitgewerkt idee te komen en leer je hoe je een creatieve, effectieve brainstormsessie kunt vormgeven. We laten je allerlei technieken zien en ervaren om het brein te helpen om tot totaal andere perspectieven en ideeën te komen. En ook het (vaak saaie) trechteren van ideeën naar een haalbaar en implementeerbaar idee kan op vele verschillende (en leukere!) manieren. 

Deze dag is voor professionals met lef die regelmatig input dienen te verzamelen en dit graag op een andere en effectievere manier willen doen. 

 

Let op: deze Brainstorm Werkvormendag is een mooie aanvulling op de Grote Werkvormendag MAAR het is geen must om de Grote Werkvormendag gevolgd te hebben. Twijfel? Stuur ons een mailtje of appje en we denken met je mee!

Bonus!

Yes yes, bij iedere werkvormendag ontvang je een (s)toffe tas met de materialen die we die dag hebben gebruikt en die je direct mee kunt nemen naar je eigen werkpraktijk. Ook ontvang je een e-book met alle werkvormen (en nog veel meer!). Waarde volop! Iedere dag kent zijn eigen ‘tas-inhoud’ dus verzamel ze allemaal 😉

Jouw opbrengst

Wanneer

Tijd: 10.00 – 16.30

Omdat we er een interactieve dag van maken met veel persoonlijk en onderling contact zijn er maximaal 20 plekken. Mocht je een plek hebben maar alsnog verhinderd blijken dan verzoeken wij je om zelf vervanging te regelen. Annuleren, verzetten of terugbetaling is helaas niet mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat alle plekken goed worden benut. 

Kosten

De kosten van een Werkvormendag zijn € 349,- p.p. excl. btw. Dit is inclusief een verrassende (s)toffe tas met leuke sessiematerialen, geheel verzorgd met drankjes, hapjes, lunch. En… een uitgebreid digitaal whiteboard  met allerlei naslagwerk zoals een afgestemd e-book, interessante blogs en diverse tips en templates.

 

PICK AND MIX!

Boek je 2 of 3 van onze verschillende type Werkvormendagen.. dan krijg je natuurlijk korting! Voor 2 dagen betaal je geen €698,00 maar €649,- excl. btw en voor 3 dagen betaal je geen €1.047,- maar slechts €929,- excl. btw.  

1100
professionals gingen je al voor

mini training

Ontwikkel je faciliteerskills in 5 dagen met deze gratis digitale mini training van 22 t/m 26 mei

Speciaal voor (organisatie)professionals die regelmatig sessies en meetings moeten vormgeven en uitvoeren bieden we een mini-training vol quick wins! Met iedere dag een thema om in je eigen tijd en temp te volgen. En we beloven je: we maken het leerzaam, laagdrempelig én leuk!
Wil jij het anders gaan doen in jouw sessies? Doe dan mee!

Creatieve mindset

Aan de slag met een creatieve brainstorm?
Dan heb je eerst de creativiteit te stimuleren en het brein op te warmen!

Merk je dat er weinig ideeen komen uit die brainstormmomenten? En is de tijd al kostbaar, dus gaan jullie gelijik aan de slag? Dit kan effectiever!

Je investeert tijd in het stimuleren van de creativiteit en het doorbreken van patronen om juist te komen tot nieuwe ideeen. Het is vooral verspilling van tijd als je dat ene uurtje brainstormen zo standaard aanpakt dat er niets nieuws uitkomt. 

In dit PDF lees je wat er nodig is voor een goede brainstorm en hoe je die mindset creert. Warm die breinen op en organiseer een écht goede brainstorm!

Instructie babbelstenen

Welkom bij de instructie van onze babbelstenen! Onze babbelstenen zijn namelijk dé tool om op een laagdrempelige manier tot andere taal te komen. Taal waar je zonder deze beeldende aanjagers moeilijker bij was gekomen. Zet ze in als kennismaker, brainstormer, opwarmer, evaluator.. er is weinig wat niet kan! Hier beneden zetten we wat ideeën op een rijtje.

 

Kennismaken
“Ik ben Anja en werk als projectondersteuner bij de afdeling blablabla… en daar blablabla” En dat nog eens 12 keer. Gemiste kans! Want wat onthoud jij van deze saaie voorstelrondjes? Waarschijnlijk niet veel. Stimuleer mensen om andere taal te gebruiken. Onze babbelstenen zorgen voor kaders maar juist dat zorgt ervoor dat er zaken worden verteld die wél leuk zijn om van elkaar te horen.

Stappen

 1. Geef je deelnemers de instructie dat ze 5 stenen te zien gaan krijgen en dat ze wordt gevraagd om er hiervan 3 te kiezen die ze gebruiken om iets over zichzelf te vertellen (meer of minder mag natuurlijk ook).
 2. Geef zelf het voorbeeld: draai de stenen en kies er eentje uit.
  Bijvoorbeeld ‘paraplu’: “Ik hou ontzettend van de natuur en ga dagelijks naar buiten, zelfs als het regent! Ook al heb ik weinig keus dankzij mijn allerliefste labrador.” Of de circustent: “Ik ben een echte grappenmaker, mij zou je zo als clown in het circus kunnen vinden, alleen dan zonder die rode neus ;)”.
 1. Draai opnieuw de stenen en laat de collega’s zich introduceren. Ofwel plenair, ofwel in kleinere groepjes.

Variant
Stel niet jezélf maar elkáár voor. Eens kijken welke stenen je collega voor je uitkiest.

 

Teambuilding
De babbelstenen zijn ook ideaal om te gebruiken om gezamenlijk een vraagstuk te bespreken.

Stappen

 1. Geef een inleiding op het vraagstuk en zorg dat deze voor iedereen helder is.
 2. Verdeel de groep in kleinere subgroepen.
 3. Draai ofwel plenair aan de stenen of indien digitaal, geef ieder groepje de link naar de pictopagina zodat iedere groep zelf toegang krijgt.
 4. Geef duidelijk aan hoe de groep verslag moet leggen (bijvoorbeeld op een flipover of een online whiteboard?)
 5. Na terugkomst volgt er een plenaire terugkoppeling.

Voorbeeld
Je wil graag ‘de samenwerking’ in het team bespreken. Geef de subgroepen eventueel denkrichtingen mee in de opdracht:

 • Wat is onze kracht en wat is onze valkuil?
 • Wat missen we nog?
 • Waar zijn we het meeste trots op?

Idee
Je kunt de babbelstenen ook inzetten om tot een (ludieke) nieuwe slogan voor jullie afdeling of organisatie te komen. Of een ondertitel voor een nieuw te lanceren product.

 

Evaluatie
Ook voor een snelle, korte evaluatie kun je de babbelstenen inzetten. Zelfs al heb je maar 2 minuten!

Stappen

 1. Vraag aan het einde van een sessie om 1 van de gedraaide stenen te kiezen en hierop te associëren: “Wat vond je van deze sessie?”
 2. Ga iedereen kort langs voor zijn/haar reactie of, indien digitaal, laat de reacties in de chat zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vond deze training als pizza: heerlijk maar ik zit wel aardig vol nu.”

Idee
Langer de tijd? Laat dan een paar evaluatievragen beantwoorden met de stenen. Bijvoorbeeld:

 1. Hoe kijk je na deze sessie aan tegen het thema X?
 2. Wat heb je gemist of wat zou je nog willen weten/leren?
 3. Wat zou je mij adviseren voor een volgende bijeenkomst?

 

Creativiteit stimuleren
Voordat je aan het brainstormen slaat, is het belangrijk om het brein van je deelnemers op te warmen. Met een goeie ‘opwarmer’ gaat de creativiteit van de deelnemers alvast stromen. Met de inzet van de babbelstenen kun je dit al op een eenvoudige en snelle manier doen.

Stappen

 1. Geef de opdracht: “2022 komt eraan. Welk nieuw product gaan wij op de markt brengen?”
 2. Maak tweetallen en draai de stenen (of indien digitaal: geef iedereen toegang tot de pictopagina). Laat ieder groepje met 2 stenen een nieuw product of dienst bedenken. Let op: associërend dus niet letterlijk het combineren van 2 stenen.

Idee
Niveau hoger? Gooi er dan wat competitie in! Bedenk per groepje in 5 minuten tijd zoveel mogelijk nieuwe combinaties door steeds 2 stenen te pakken. Hoeveel nieuwe dingen weten ieder groepje te bedenken? Het groepje met de meeste combinaties wint!

 

Alles kan, varieer er gerust op los!

Berichtje sturen
1
Kunnen we meedenken?
Leuk dat je ons wil contacten. We komen zo snel mogelijk met een reactie. Tot gauw!