In 3 maanden naar een sterker
verbonden en beter communicerend team!

Zijn jullie een team maar kennen jullie elkaar niet echt? Snap je soms niet waarom je collega’s bepaalde keuzes maken? Geloof jij dat goede communicatie en meer begrip voor elkaar deze situatie kan verbeteren? Haal de DISC naar de werkvloer! Onze ‘DISC-o-theek’ is een energiek teamontwikkelingstraject ter bevordering van onderling begrip, communicatie en samenwerking. Zeer praktisch toepasbaar!

Wat is de DISC?

De DISC vindt zijn oorsprong in 1921 toen Dr. Carl Gustav Jung zijn boek ‘Psychological Types’ publiceerde. Hij zag dat mensen op basis van hun drijfveren en gedrag in te delen waren in 4 type mensen. Een doorontwikkeling daarvan resulteerde in de DISC-profileringstheorie.

 

De DISC gaat ervan uit dat jij als persoon een eigen profiel hebt. Bestaande uit een combinatie van de 4 zogenaamde ‘kleuren’ rood, geel, blauw en groen. Iedere combinatie heeft z’n eigen manier van communiceren en handelen. Zie je dit, snap je dit? Dan ga je dit terugzien in je dagelijkse leven. Zowel privé als op je werk. Dan snap je wellicht waarom de ene persoon altijd het woord heeft in vergaderingen en een ander zelden iets zegt (behalve achter de koffie- automaat;) Dan snap je waarom de ene persoon loopt te miepen over protocollen en de ander zich daar geen ene moer van aantrekt. Maar bovenal snap je dat als je anderen wil enthousiasmeren, motiveren of activeren dat je daar iets in te doen hebt. Dat je op zoek mag gaan naar de benadering en taal die past bij de ander.

Wat is onze DISC-o-theek?

Om de DISC tot een waardevol instrument te maken op jullie werkvloer hebben wij de DISC-o-theek ontwikkeld. Een serie van bijeenkomsten die bestaat uit testen, kennis, inzichten en oefeningen. Uiteraard worden de sessies volledig begeleid op onze kenmerkende, enthousiasmerende  manier. De DISC-o-theek-sessies zijn direct toepasbaar op de werkvloer.

In 3 maanden tijd leer je jezelf en je collega’s beter kennen en elkaar sterke punten benutten. Hiervoor nemen wij jullie tijdens 3 bijeenkomsten op een actieve manier mee in de wereld van de DISC kleurenprofilering. De theorie brengen we tot leven door deze te koppelen aan creatieve en activerende werkvormen. Dit samen met de gecreëerde sfeer van energie en plezier zorgt voor een leerzame ervaring én optimaal leereffect. Ook tussen de bijeenkomsten door zorgen wij voor inzichten en opdrachten aan de hand van een werkboek voor iedere deelnemer. Met prikkelende, ludieke en reflecterende opdrachten maken én houden we de DISC levend.

toolkit

Als praktische ondersteuning tijdens én na het traject hebben wij voor iedere deelnemer een toolkit samengesteld. Deze bestaat uit:

  • Bovengenoemd werkboek.
  • De DISC-profielflyer met een typering van de verschillende DISC-stijlen.
  • De DISC-communicatiekaart met praktische tips in de communicatie met de DISC-stijlen.
  • De kwaliteitskaarten met alle profiel-eigenschappen. In te zetten als reflectie- en actiekaarten.

Daarnaast ontvangt ieder team:

  • Onze DISC-profielenposter om op te hangen in de personeelsruimte;)
  • Een visuele weergave van de profielen van het team.
  • Een set matrixposters voor de casuïstiekbespreking.
Inzicht & actie
Zelfinzicht en -ontwikkeling met de DISC-kaartjes
Toolkit
Alles wat nodig is om de DISC te snappen en toe te passen in 1 handig doosje
Profielbepaling
Geen saaie assessments maar op een actieve manier je eigen profiel bepalen
Teamprofiel
Een handig visueel overzicht van het eigen team
Interactie
Met onze activerende werkvormen zorgen we voor dynamische, leuke sessies. Leren met een lach!
Previous
Next

“Wow, ik had helemaal niet in de gaten dat we zoveel hebben geleerd en hard aan onszelf en het team gewerkt hebben.”

Deelnemer Gemeente Loon op Zand)

Deze organisaties gingen voor

We zijn trots dat we al DISC-trajecten hebben mogen verzorgen voor:

Wat is het resultaat na het traject?

Het mes van dit traject snijdt aan vele kanten. De medewerkers:

In deze DISC-o-theek delen we theorie, inzichten maar ook onze eigen ervaring op de werkvloer. Want ook wij hebben bij diverse bedrijven in teams met verschillende persoonlijkheden samengewerkt. Kennis van de DISC heeft ons (met terugwerkende kracht) inzicht gegeven in waarom bepaalde dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Dat lees je bijvoorbeeld in dit blog

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag kennismaken? Dat kan. Vul je gegevens in en wij bellen je terug!