In 3 maanden naar een sterker verbonden en beter communicerend team!

Zijn jullie een team maar kennen jullie elkaar niet echt? Snap je soms niet waarom je collega’s bepaalde keuzes maken? Geloof jij dat goede communicatie en meer begrip voor elkaar deze situatie kan verbeteren? Volg dan onze (inter)actieve DISC-o-theek! Het teamontwikkelingstraject voor meer inzicht in jezelf én je collega’s. Lees verderop verder voor meer info.

 

Meer lezen? Klik dan gauw op de button hierbeneden en onze brochure valt vrijblijvend in je mailbox.

Wat is de DISC?

De DISC vindt zijn oorsprong in 1921 toen Dr. Carl Gustav Jung zijn boek ‘Psychological Types’ publiceerde. Hij zag dat mensen op basis van hun drijfveren en gedrag in te delen waren in 4 type mensen. Een doorontwikkeling daarvan resulteerde in de DISC-profileringstheorie.

 

De DISC gaat ervan uit dat jij als persoon een eigen profiel hebt. Bestaande uit een combinatie van de 4 zogenaamde ‘kleuren’ rood, geel, blauw en groen. Iedere combinatie heeft z’n eigen manier van communiceren en handelen. Zie je dit, snap je dit? Dan ga je dit terugzien in je dagelijkse leven. Zowel privé als op je werk. Dan snap je wellicht waarom de ene persoon altijd het woord heeft in vergaderingen en een ander zelden iets zegt (behalve achter de koffie- automaat ;). Dan snap je waarom de ene persoon loopt te miepen over protocollen en de ander zich daar geen ene moer van aantrekt. Maar bovenal snap je dat als je anderen wil enthousiasmeren, motiveren of activeren dat je daar iets in te doen hebt. Dat je op zoek mag gaan naar de benadering en taal die past bij de ander.

DISC-o-theek

Om de DISC tot een waardevol instrument te maken op jullie werkvloer hebben wij de DISC-o-theek ontwikkeld. Een serie van bijeenkomsten die bestaat uit testen, kennis, inzichten en oefeningen. Uiterard begeleidt worden de sessies volledig begeleid door Sessiemakers op hun kenmerkende, enthousiasmerende  manier. De DISC-o-theek-sessies zijn  direct toepasbaar op de werkvloer.

“Wow, ik had helemaal niet in de gaten dat we zoveel hebben geleerd en hard aan onszelf en het team gewerkt hebben.”

Deelnemer Gemeente Loon op Zand)

Resultaat na het traject

Het mes van dit traject snijdt aan vele kanten. De medewerkers:

Deze organisaties gingen voor

We zijn trots dat we al DISC-trajecten hebben mogen verzorgen voor:

Ben jij enthousiast en wil je graag eens samen bellen? Dat kan. Vul je gegevens in en wij bellen je terug!