In 3 maanden naar een sterker
verbonden en beter communicerend team!

Zijn jullie een team maar kennen jullie elkaar niet echt? Snap je soms niet waarom je collega’s bepaalde keuzes maken? Geloof jij dat goede communicatie en meer begrip voor elkaar deze situatie kan verbeteren? Haal de DISC naar de werkvloer! Onze ‘DISC-o-theek’ is een energiek teamontwikkelingstraject ter bevordering van onderling begrip, communicatie en samenwerking. Zeer praktisch toepasbaar!

Wat is de DISC?

De DISC vindt zijn oorsprong in 1921 toen Dr. Carl Gustav Jung zijn boek ‘Psychological Types’ publiceerde. Hij zag dat mensen op basis van hun drijfveren en gedrag in te delen waren in 4 type mensen. Een doorontwikkeling daarvan resulteerde in de DISC-profileringstheorie.

 

De DISC gaat ervan uit dat jij als persoon een eigen profiel hebt. Bestaande uit een combinatie van de 4 zogenaamde ‘kleuren’ rood, geel, blauw en groen. Iedere combinatie heeft z’n eigen manier van communiceren en handelen. Zie je dit, snap je dit? Dan ga je dit terugzien in je dagelijkse leven. Zowel privé als op je werk. Dan snap je wellicht waarom de ene persoon altijd het woord heeft in vergaderingen en een ander zelden iets zegt (behalve achter de koffie- automaat;) Dan snap je waarom de ene persoon loopt te miepen over protocollen en de ander zich daar geen ene moer van aantrekt. Maar bovenal snap je dat als je anderen wil enthousiasmeren, motiveren of activeren dat je daar iets in te doen hebt. Dat je op zoek mag gaan naar de benadering en taal die past bij de ander.

Wat is onze DISC-o-theek?

Om de DISC tot een waardevol instrument te maken op jullie werkvloer hebben wij de DISC-o-theek ontwikkeld. Een serie van 4 sessies die bestaan uit testen, kennis, inzichten en oefeningen. Uiteraard worden de sessies volledig begeleid op onze kenmerkende, enthousiasmerende  manier. De DISC-o-theek-sessies zijn direct toepasbaar op de werkvloer.

In 3 maanden tijd leer je jezelf en je collega’s beter kennen en elkaar sterke punten benutten. Hiervoor nemen wij jullie tijdens 4 bijeenkomsten op een actieve manier mee in de wereld van de DISC kleurenprofilering. De theorie brengen we tot leven door deze te koppelen aan creatieve en activerende werkvormen. Dit samen met de gecreëerde sfeer van energie en plezier zorgt voor een leerzame ervaring én optimaal leereffect. Ook tussen de bijeenkomsten door blijven de deelnemers aan de slag door middel van een werkboek. Met prikkelende, ludieke en reflecterende opdrachten maken én houden we de DISC levend.

toolkit

Als praktische ondersteuning tijdens én na het traject hebben wij voor iedere deelnemer een toolkit samengesteld. Deze bestaat uit:

 • Bovengenoemd werkboek.
 • De DISC-profielflyer met een overzicht van de verschillende DISC-stijlen.
 • De DISC-communicatiekaart met praktische tips in de communicatie met de DISC-stijlen.
 • De kwaliteitskaarten met alle profieleigenschappen. In te zetten als reflectie- en actiekaarten.

Daarnaast ontvangt ieder team:

 • Onze DISC-profielenposter om op te hangen in de personeelsruimte;)
 • Een visuele weergave van de profielen van het team.
 • Een set matrixposters voor de casuïstiekbespreking.
Inzicht & actie
Zelfinzicht en -ontwikkeling met de DISC-kaartjes
Toolkit
Alles wat nodig is om de DISC te snappen en toe te passen in 1 handig doosje
Profielbepaling
Geen saaie assessments maar op een actieve manier je eigen profiel bepalen
Teamprofiel
Een handig visueel overzicht van het eigen team
Interactie
Met onze activerende werkvormen zorgen we voor dynamische, leuke sessies. Leren met een lach!
Vorige slide
Volgende slide

“Wow, ik had helemaal niet in de gaten dat we zoveel hebben geleerd en hard aan onszelf en het team gewerkt hebben.”

Deelnemer Gemeente Loon op Zand

Deze organisaties gingen voor

We zijn trots dat we al DISC-trajecten hebben mogen verzorgen voor:

Wat is het resultaat na het traject?

Het mes van dit traject snijdt aan vele kanten. De medewerkers:

In deze DISC-o-theek delen we theorie, inzichten maar ook onze eigen ervaring op de werkvloer. Want ook wij hebben bij diverse bedrijven in teams met verschillende persoonlijkheden samengewerkt. Kennis van de DISC heeft ons (met terugwerkende kracht) inzicht gegeven in waarom bepaalde dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Dat lees je bijvoorbeeld in dit blog

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag kennismaken? Dat kan. Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

Brochure
DISC-o-theek

Enthousiast over ons aanbod?

Misschien wil je graag even overleggen met collega’s of heb je toestemming nodig van een leidinggevende. Dat kan!

Download vrijblijvend onze brochure en ontvang deze direct in je mailbox!

Bel mij terug

Laat je gegevens achter en wij bellen je z.s.m. terug. 

mini training

Ontwikkel je faciliteerskills in 5 dagen met deze gratis digitale mini training van 22 t/m 26 mei

Speciaal voor (organisatie)professionals die regelmatig sessies en meetings moeten vormgeven en uitvoeren bieden we een mini-training vol quick wins! Met iedere dag een thema om in je eigen tijd en temp te volgen. En we beloven je: we maken het leerzaam, laagdrempelig én leuk!
Wil jij het anders gaan doen in jouw sessies? Doe dan mee!

Creatieve mindset

Aan de slag met een creatieve brainstorm?
Dan heb je eerst de creativiteit te stimuleren en het brein op te warmen!

Merk je dat er weinig ideeën komen uit jouw (kleine of grote) brainstormmomenten? Zit er weinig energie en creativiteit in de ideeën en oplossingen? Dan heb je wellicht aan de voorkant te weinig geïnvesteerd in het brein van de deelnemers. Huh, brein? Jazeker!

 

Wil je komen tot goeie ideeën en oplossingen dan heb je aan de voorkant enkele stappen te doorlopen die het brein van je deelnemers klaar stomen voor de ideeëngeneratie. Stappen die gegarandeerd de creatieve output ten goede komen. In dit PDF lees je welke stappen dit zijn.

Brainstormen zal nooit meer hetzelfde zijn! (gelukkig maar :) )

 

Veel leer- en leesplezier!

Instructie babbelstenen

Welkom bij de instructie van onze babbelstenen! Onze babbelstenen zijn namelijk dé tool om op een laagdrempelige manier tot andere taal te komen. Taal waar je zonder deze beeldende aanjagers moeilijker bij was gekomen. Zet ze in als kennismaker, brainstormer, opwarmer, evaluator.. er is weinig wat niet kan! Hier beneden zetten we wat ideeën op een rijtje.

 

Kennismaken
“Ik ben Anja en werk als projectondersteuner bij de afdeling blablabla… en daar blablabla” En dat nog eens 12 keer. Gemiste kans! Want wat onthoud jij van deze saaie voorstelrondjes? Waarschijnlijk niet veel. Stimuleer mensen om andere taal te gebruiken. Onze babbelstenen zorgen voor kaders maar juist dat zorgt ervoor dat er zaken worden verteld die wél leuk zijn om van elkaar te horen.

Stappen

 1. Geef je deelnemers de instructie dat ze 5 stenen te zien gaan krijgen en dat ze wordt gevraagd om er hiervan 3 te kiezen die ze gebruiken om iets over zichzelf te vertellen (meer of minder mag natuurlijk ook).
 2. Geef zelf het voorbeeld: draai de stenen en kies er eentje uit.
  Bijvoorbeeld ‘paraplu’: “Ik hou ontzettend van de natuur en ga dagelijks naar buiten, zelfs als het regent! Ook al heb ik weinig keus dankzij mijn allerliefste labrador.” Of de circustent: “Ik ben een echte grappenmaker, mij zou je zo als clown in het circus kunnen vinden, alleen dan zonder die rode neus ;)”.
 1. Draai opnieuw de stenen en laat de collega’s zich introduceren. Ofwel plenair, ofwel in kleinere groepjes.

Variant
Stel niet jezélf maar elkáár voor. Eens kijken welke stenen je collega voor je uitkiest.

 

Teambuilding
De babbelstenen zijn ook ideaal om te gebruiken om gezamenlijk een vraagstuk te bespreken.

Stappen

 1. Geef een inleiding op het vraagstuk en zorg dat deze voor iedereen helder is.
 2. Verdeel de groep in kleinere subgroepen.
 3. Draai ofwel plenair aan de stenen of indien digitaal, geef ieder groepje de link naar de pictopagina zodat iedere groep zelf toegang krijgt.
 4. Geef duidelijk aan hoe de groep verslag moet leggen (bijvoorbeeld op een flipover of een online whiteboard?)
 5. Na terugkomst volgt er een plenaire terugkoppeling.

Voorbeeld
Je wil graag ‘de samenwerking’ in het team bespreken. Geef de subgroepen eventueel denkrichtingen mee in de opdracht:

 • Wat is onze kracht en wat is onze valkuil?
 • Wat missen we nog?
 • Waar zijn we het meeste trots op?

Idee
Je kunt de babbelstenen ook inzetten om tot een (ludieke) nieuwe slogan voor jullie afdeling of organisatie te komen. Of een ondertitel voor een nieuw te lanceren product.

 

Evaluatie
Ook voor een snelle, korte evaluatie kun je de babbelstenen inzetten. Zelfs al heb je maar 2 minuten!

Stappen

 1. Vraag aan het einde van een sessie om 1 van de gedraaide stenen te kiezen en hierop te associëren: “Wat vond je van deze sessie?”
 2. Ga iedereen kort langs voor zijn/haar reactie of, indien digitaal, laat de reacties in de chat zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vond deze training als pizza: heerlijk maar ik zit wel aardig vol nu.”

Idee
Langer de tijd? Laat dan een paar evaluatievragen beantwoorden met de stenen. Bijvoorbeeld:

 1. Hoe kijk je na deze sessie aan tegen het thema X?
 2. Wat heb je gemist of wat zou je nog willen weten/leren?
 3. Wat zou je mij adviseren voor een volgende bijeenkomst?

 

Creativiteit stimuleren
Voordat je aan het brainstormen slaat, is het belangrijk om het brein van je deelnemers op te warmen. Met een goeie ‘opwarmer’ gaat de creativiteit van de deelnemers alvast stromen. Met de inzet van de babbelstenen kun je dit al op een eenvoudige en snelle manier doen.

Stappen

 1. Geef de opdracht: “2022 komt eraan. Welk nieuw product gaan wij op de markt brengen?”
 2. Maak tweetallen en draai de stenen (of indien digitaal: geef iedereen toegang tot de pictopagina). Laat ieder groepje met 2 stenen een nieuw product of dienst bedenken. Let op: associërend dus niet letterlijk het combineren van 2 stenen.

Idee
Niveau hoger? Gooi er dan wat competitie in! Bedenk per groepje in 5 minuten tijd zoveel mogelijk nieuwe combinaties door steeds 2 stenen te pakken. Hoeveel nieuwe dingen weten ieder groepje te bedenken? Het groepje met de meeste combinaties wint!

 

Alles kan, varieer er gerust op los!

Berichtje sturen
1
Kunnen we meedenken?
Leuk dat je ons wil contacten. We komen zo snel mogelijk met een reactie. Tot gauw!