boek een in-company sessie

Wij reizen inmiddels door het hele land om in-company-sessies te verzorgen. Van trainingen tot teambuilding tot maatwerksessies. Zoek jij een club die jullie laat leren én lachen? Bekijk dan gauw onze mogelijkheden!

NEVER EVER UNDERESTIMATE THE IMPORTANCE OF HAVING FUN

Dit motto past uitstekend bij onze missie: de professionele werkvloer leuker én effectiever maken door het inzetten van creatieve en activerende werkvormen in online en offline sessies. Want… het kan écht anders! Er zijn zoveel mogelijkheden! Meer plezier, meer interactie en daardoor meer effectiviteit!

Contact - Sessiemakers - mogelijkheden

Maar hoezo dan?

10%. Dat is grofweg het percentage van de geboden inhoud die we onthouden bij meetings, trainingen of workshops. Dat is ontzettend zonde. Iedere bijeenkomst heeft namelijk een doelstelling te behalen. Of dat nu is dat de deelnemers iets leren, gemotiveerd of geactiveerd worden of simpelweg elkaar beter leren kennen.

Dit kan ook anders. Door het aanbieden van dezelfde inhoud maar dan op een creatievere of actievere manier (lees: middels activerende werkvormen) krijg je een heel ander (en vaak beter!) resultaat.

mogelijkheden

Volg onze direct toepasbare tips, gebruik werkvormen en maak sessies effectiever én leuker! Hoe? Laat ons binnen jouw organisatie jouw medewerkers leren hoe zij trainingen, meetings en bijeenkomsten organiseren waar hun deelnemers blij van worden (en zij zelf ook;)
Geen zin om te leren? Laat ons dan je sessie ontwerpen en faciliteren.

Ben jij enthousiast en wil je graag eens bellen? Dat kan! Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

Kies één van de mogelijkheden en lees meer informatie

In-company trainingen voor betere sessies

Werkvormendag

6.5 uur | 6-12 deelnemers

In-company trainingen voor betere sessies

Interactieve lezing

30/60 minuten | onbeperkt

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

Activerende workshops

3 uur | 6-20 deelnemers

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

Sessie op maat

laat ons jouw sessie ontwerpen en faciliteren

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

Teambuilding Disc-O-theek

1 – 2 dgn | 6-30 deelnemers

In-company trainingen voor betere sessies

Training brainstormen

3 dgn | 6-12 deelnemers

En nu concreter

Er zijn veel mogelijkheden. Van standaard-van-de-plank tot maatwerk. De keuze is afhankelijk van de doelgroep, leerbehoefte en het beschikbare budget van je organisatie.

In-company trainingen voor betere sessies

A. Een Grote Werkvormendag (online/offline)

Al honderden professionals gingen jullie al voor in het volgen van onze inmiddels welbekende Werkvormendag. Tijdens deze zeer actieve en inspirerende dag ga je talloze, direct toepasbare werkvormen ervaren. Maar niet voordat je onze Piramide van PREI hebt gezien. Deze laat jou snappen waarom het inzetten van activerende werkvormen écht werkt voor de effectiviteit van sessies. Wij laten zien dat online meeten, trainen of lesgeven óók actief en leuk kan zijn. Optioneel kan er naar iedere deelnemer een materialenpakketje worden verstuurd zodat men hiermee tijdens én na deze dag direct mee aan de slag kan.
Inclusief 52-werkvormen e-book

Een Werkvormendag van ons zit vol energie, dynamiek en enthousiasme. Je ervaart tal van:

Met alle tips, tools en werkvormen hebben jouw medewerkers altijd iets bij de hand om hun (online) sessies leuker én effectiever te maken. Voor de deelnemers én voor zichzelf.

Onze PREI methodiek

Alles wat we doen hangen we op aan onze eigen ontwikkelde methodiek ‘de PREI-piramide’. Hét toetsinstrument voor impactvolle sessies wat jou als professional hét geheugensteuntje geeft om voortaan méér te halen uit je meetings en sessies.

Ben jij enthousiast maar wil je graag eerst even samen bellen? Dat kan! Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

In-company trainingen voor betere sessies

B. Een kort maar krachtige interactieve (online) lezing

In een tijdsbestek van 30 tot 60 minuten zorgen we voor een sterke,
interactieve lezing (vaak ingepland als onderdeel van een grotere
bijeenkomst) gericht op het onderwerp van jullie keuze. De kracht van plezier?
Meer interactie in je sessies? Nooit meer saaie meetings? We denken graag
mee over een passende invulling.

Ben jij enthousiast maar wil je graag eerst even samen bellen? Dat kan! Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

C. Een interactieve thema-workshop

Wil je jouw medewerkers in korte tijd inspireren en activeren?
Boek dan een van onze interactieve workshops. We hebben 3 smaakjes, lees gauw verder.

1. Workshop activerende werkvormen

Zoek je een energieke sessie waarin er volop activerende werkvormen de revue passeren? Deze workshop gaat in op de belangrijkste pijlers voor een actieve meeting of sessie. Naast het beleven van vele direct-toepasbare werkvormen ervaar je ook hoe je effectief gebruik kunt maken van laagdrempelige tools om de effectiviteit van bijeenkomsten te vergroten. Je medewerkers worden in korte tijd klaargestoomd om meer méér te halen uit hun sessies en meetings. Inclusief e-book met werkvormen

2. Workshop digitale tools

De mogelijkheden om ook online interactie en afwisseling te creëren zijn eindeloos. En niet zo moeilijk als dat dit misschien lijkt. Wij nemen jullie in een afwisselende sessie mee langs de mogelijkheden van het multifunctionele whiteboard Miro, de onwijs handige digitale flipovervellen
van Jamboard en de (nieuwe) functionaliteiten van Mentimeter.

 

In deze sessie krijgen deelnemers de ruimte om enkele werkvormen te ervaren, te zien hoe deze gemaakt worden in bijbehorende tool én gaan ze er zelf mee oefenen. Na de sessie zijn de eerste digitale stappen gezet en is er vertrouwen om volop te gaan experimenteren met verdere mogelijkheden. Inclusief e-book met templates en tutorials

3. Workshop Sessiedesign

Als werkvormen de ‘ingrediënten’ zijn dan is sessiedesign ‘het recept’. Hoe combineer je ingrediënten tot een maaltijd die lekker en voldoenend is? Dat leren deelnemers in de workshop Sessiedesign.

  • Wat is de opbouw van een gedegen sessie?
  • Hoe creëer je een sfeer van verbinding in de groep?
  • Hoe zorg je voor een goede verdeling tussen inhoud en vorm?
  • Hoe houd je de energie in balans?
  • Hoe borg je dat deelnemers ook écht iets gaan doen met het gehoorde en/of geleerde?

Deze en nog veel meer vragen komen aan bod. Daarnaast is er ruimte voor casusbespreking.
Inclusief e-book met templates en voorbeelden

4. Presentaties met plakkracht

De kracht van taal is enorm! Stevig gesteld kun je zeggen: ‘de mate waarop jij als professional in staat bent om een ander te beïnvloeden bepaalt het verschil tussen succes en falen. En taal is daarin een machtig mooi instrument.’ Zonder hoogdravend te hoeven doen. Want wij geloven, ook in de kracht van eenvoud. Waarom moeilijk gaan doen als het ook makkelijker kan, nietwaar?

 

En daarom helpen wij professionals met het toevoegen van een dosis ‘plakkracht’ aan hun presentaties. Zodat de woorden die worden gezegd blijven hangen, zodat je leert hoe je mensen kunt betrekken bij je verhaal én zodat een boodschap écht overkomt en je bereikt wat je wil bereiken.

Inclusief e-book met templates en voorbeelden.

5. Workshop Creatief Denken (brainstormen)

Met deze snelle veranderende maatschappij is het een kunst om als organisatie (en individu) bij te blijven. Om niet te vervallen in ‘maar zo hebben we het altijd al gedaan’ want daar kom je helaas niet meer mee weg! Hoewel we het als mens heerlijk vinden om op een veilige manier de bekende dingen op dezelfde manier te blijven doen, vraagt de wereld om ons heen iets anders. Meebuigen, flexibel zijn, het anders doen, inspelen op veranderingen, loslaten van dat bekende, en dat is zo gemakkelijk nog niet!

 

Tijdens deze workshop leren deelnemers hun patronen te herkennen en ervaren ze wat er nodig om die veilige, geautomatiseerde wegen te doorbreken. Want hoe handig deze ook zijn – en we deze niet voor niets creëren in ons brein – de tijd vraagt ons regelmatig ook om iets anders. En daar kun je op inspelen! Bewust, gericht en met effectieve technieken kun je je brein trainen om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Zodat we allemaal afraken van brainstormen met dezelfde mensen, op dezelfde manier, en dus dezelfde ideeën bedenken. Dat kan anders!

Inclusief e-book met voorbeelden en werkvormen.

6. Workshop 'Van praatje naar plaatjes!'

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een welbekend citaat over de kracht van visualisatie die je vast al vaker hebt gehoord. En het is ook gewoon helemaal waar? Een beeld zegt niet alleen meer, het doet ook meer voor je brein, zoals je al gelezen en gezien hebt. Wij raden het gebruik van (zelfgemaakte) tekeningen/templates/picto’s daarom zeer aan. Moeilijk? Nee hoor! Daar ga je in deze workshop de eerste stappen in zetten!

In deze interactieve workshop door Anke van Horne ga je je visualisatie skills ontwikkelen! Maar wel gericht op zakelijk gebruik. We zijn allemaal al snel geneigd om te zeggen ‘Tekenen? Nee dat kan ik echt niet!’. Toch deden we als kind niet anders, toen we dat interne oordeel nog niet hadden. Dus, het kan wel! Ervaar zelf de kracht van visualiseren op een eenvoudige manier!

Inclusief e-book met voorbeelden en templates.

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

D. Maatwerk

Een team- of studiedag? Een kick-off? Een brainstorm? Een netwerkbijeenkomst? Niets is te gek! Wij ontwerpen en faciliteren sessies waarin energie, plezier én effect centraal staan!

Een greep uit de organisaties waar wij sessies voor hebben mogen ontwerpen en faciliteren:

Ben jij enthousiast maar wil je graag eerst even samen bellen? Dat kan! Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

E. Teambuilding / DISC-o-theek

Onze DISC-o-theek is een teamdag gebaseerd op de kleurentheorie DISC. Op een laagdrempelige, ludieke wijze (lees: lego, wasknijpers en zelfs onze silent disco-set) gaat ieder z’n eigen ‘kleurenprofiel’ ontdekken om vervolgens te horen waar deze voor staat en hoe dit zorgt voor een eigen manier van denken, handelen en communiceren. Optionele casusbespreking zorgt voor nog meer inzicht in jezelf, je collega’s en herkenbare situaties. Het snappen van elkaar en het benutten van elkaars kwaliteiten zorgt ervoor dat je als team groeit en sterker staat.

In-company trainingen voor betere sessies

F. Training Brainstormen

Brainstormen. In iedere organisatie gebeurt het wekelijks, zo niet dagelijks. Want wil je veranderen of groeien, dan vraagt dit om goeie ideeen. En dus wordt er gebrainstormd. En soms gaat dat goed, maar meestal kan dat een stuk beter. Want écht goed brainstormen (lees: tot écht goeie ideeen komen), dat vraagt wat. In onze training leer je de stappen, principes én creatieve werkmethoden om te komen tot haalbare ideeen mét draagvlak. Van vraagstelling, via divergeren naar convergeren. Maar dan zoals het moet.
Inclusief digitale brainstormbundel met stappenplan en creatieve brainstormtechnieken.

Ben jij enthousiast maar wil je eerst met ons kennismaken? Dat kan! Vul het contactformulier in dan bellen wij je op!

Reviews

Even overleggen? Download de brochure!

Wil je even overleggen met je collega’s of je leidinggevende overtuigen van ons aanbod? Download dan de gratis brochure en ontvang deze direct in je mailbox!