boek een in-company sessie

Wij reizen door het hele land om in-company-sessies te verzorgen. Van trainingen tot teambuilding tot maatwerksessies. Zoek jij een club die jullie laat leren én lachen? Bekijk dan gauw onze mogelijkheden!

Wij ontwerpen en faciliteren energieke trainingen, teambuilding en maatwerksessies

Ieder bedrijf wil medewerkersbetrokkenheid.

Ieder bedrijf wil een laag ziekteverzuim

Ieder bedrijf wil innoverend en creërend vermogen

Ieder bedrijf wil dat z’n persoon goed samenwerkt

Ieder bedrijf wil actie in de taxi!

Kijk nu eens goed: liggen al deze dingen niet besloten in effectieve meetings en sessies?

Daar waar mensen met elkaar in gesprek gaan. Daar waar doelen worden bepaald. Daar waar nieuwe ideeën en oplossingen worden bedacht. Daar waar personeel gemotiveerd en geactiveerd moet worden. Is het dan niet essentieel dat je deze bijeenkomsten (hoe klein of groot ook) aanpakt op een manier dat deze doelen ook daadwerkelijk worden bereikt? Dat er een gelijkwaardig speelveld wordt gecreëerd. Dat álle medewerkers worden gehoord in plaats van enkel de ‘loud minority’. Dat er concrete output wordt geleverd

Contact - Sessiemakers - mogelijkheden

Maar hoezo dan?

20%. Dat is grofweg het percentage van de geboden inhoud die we onthouden bij meetings, trainingen of workshops. Dat is ontzettend zonde. Iedere bijeenkomst heeft namelijk een doelstelling te behalen. Of dat nu is dat de deelnemers iets leren, gemotiveerd of geactiveerd worden of simpelweg elkaar beter leren kennen.

Dit kan ook anders. Door het aanbieden van dezelfde inhoud maar dan op een creatievere of actievere manier (lees: middels activerende werkvormen) krijg je een heel ander (en vaak beter!) resultaat.

mogelijkheden

Volg onze direct toepasbare tips, gebruik werkvormen en maak sessies effectiever én leuker! Hoe? Laat ons binnen jouw organisatie jouw medewerkers leren hoe zij trainingen, meetings en bijeenkomsten organiseren waar hun deelnemers blij van worden (en zij zelf ook;)
Geen zin om te leren? Laat ons dan je sessie ontwerpen en faciliteren.

Ben jij enthousiast en wil je graag eens bellen? Dat kan! Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

Een greep uit de organisaties waar wij sessies hebben mogen ontwerpen en faciliteren:

Kies één van de mogelijkheden en lees meer informatie

In-company trainingen voor betere sessies

Werkvormendag

6.5 uur | 8+ deelnemers

In-company trainingen voor betere sessies

Coaching & Ondersteuning

Wij denken mee over jouw sessie-uitdagingen

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

Activerende workshops

3 uur | 6+ deelnemers

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

Sessie op maat

Laat ons jouw sessie ontwerpen en faciliteren

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

Teamontwikkeling
Disc-O-theek

3 maanden | 6-20 deelnemers

In-company trainingen voor betere sessies

Training brainstormen XL

3 dgn | 8-16 deelnemers

En nu concreter

Er zijn veel mogelijkheden. Van standaard-van-de-plank tot maatwerk. De keuze is afhankelijk van de doelgroep, leerbehoefte en het beschikbare budget van je organisatie.

In-company trainingen voor betere sessies

A. Een Grote Werkvormendag

Al honderden professionals gingen je voor in het volgen van onze inmiddels welbekende Werkvormendag. Centraal staat dat we op een actieve manier aan de slag gaan met tal van direct-toepasbare werkvormen.  Maar daarnaast openen we de deuren naar de fascinerende wereld van het brein om je op een laagdrempelige manier te leren waaróm het inzetten van werkvormen zo effectief is. We gaan vervolgens ervaringsgericht aan de slag met tips, tricks en templates, waardoor je leert dat kleine veranderingen al een enorm effect hebben op sessies en bijeenkomsten.

 

Mooie bijvangst: tijdens een in-company Werkvormendag ga je actief met collega’s aan de slag op een positieve en informele manier. Dit zorgt direct voor een positieve impuls op de werkvloer.

Inclusief 99-werkvormen e-book

Een Werkvormendag van ons zit vol energie, dynamiek en enthousiasme. Je medewerkers leren meer over:

Door alle tips, tools en werkvormen leren jouw medewerkers wat de juiste middelen zijn om hun vergaderingen, bijeenkomsten, trainingen en andere sessies leuker én effectiever te maken. Voor de deelnemers én voor zichzelf.

Onze PREI methodiek

Alles wat we doen hangen we op aan onze eigen ontwikkelde methodiek ‘de PREI-piramide’. Hét instrument voor impactvolle sessies wat jou als professional hét geheugensteuntje geeft om voortaan jouw sessie op te toetsen in hoeverre alle cruciale ingrediënten terug te vinden zijn in jouw sessie-opzet en uitvoering. “Deze bijeenkomst was écht prei!” is wat je vanaf nu

wil horen van jouw deelnemers.

Wist je dat… je als organisatie naast onze Grote Werkvormendag, inmiddels ook een Verdiepende Werkvormendag én een Brainstorm Werkvormendag kunt organiseren? Klik hier voor meer informatie over onze drie smaakjes werkvormendagen!

Onze Grote Werkvormendag in-company is inclusief een online Q&A-uur (circa 4 weken na uitvoeringsdatum). Hiermee geven we de deelnemers de mogelijkheid om verdiepende vragen te stellen en succes & faalmomenten te delen. Meer leereffect? Bel gerust voor de mogelijkheden 

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

B. Een interactieve workshop / verdieping

Wil je jouw medewerkers in korte tijd inspireren en activeren?
Boek dan een van onze interactieve workshops. We hebben 3 smaakjes, lees gauw verder.

Activerende werkvormen

Zoek je een energieke en dynamische sessie die bol staat van de activerende werkvormen? In deze workshop leer je hoe een bijeenkomst effectiever kan zijn, met vele direct toepasbare facilitatietips, werkvormen en laagdrempelige, technische tools. Ook onze meest handige ‘quick wins’ zullen niet ontbreken. Je medewerkers worden in korte tijd klaargestoomd om méér te halen uit zichzelf, hun sessies en meetings. Inclusief e-book met werkvormen, tips en templates.

Sessiedesign

Als werkvormen de ‘ingrediënten’ zijn dan is sessiedesign ‘het recept’. Hoe combineer je ingrediënten tot een maaltijd die lekker en voldoenend is? Dat leren deelnemers in de workshop Sessiedesign.

 • Wat is de opbouw van een gedegen sessie?
 • Hoe creëer je een sfeer van verbinding in de groep?
 • Hoe zorg je voor een goede verdeling tussen inhoud en vorm?
 • Hoe houd je de energie in balans?
 • Hoe borg je dat deelnemers ook écht iets gaan doen met het gehoorde en/of geleerde?

Deze en nog veel meer vragen komen aan bod. Daarnaast is er ruimte voor casusbespreking.
Inclusief e-book met templates en voorbeelden

Creatief Denken (brainstormen)

Met deze snelle veranderende maatschappij is het een kunst om als organisatie (en individu) bij te blijven. Om niet te vervallen in ‘maar zo hebben we het altijd al gedaan’ want daar kom je helaas niet meer mee weg! Hoewel we het als mens heerlijk vinden om op een veilige manier de bekende dingen op dezelfde manier te blijven doen, vraagt de wereld om ons heen iets anders. Meebuigen, flexibel zijn, het anders doen, inspelen op veranderingen, loslaten van dat bekende, en dat is zo gemakkelijk nog niet!

Tijdens deze workshop leren deelnemers hun patronen te herkennen en ervaren ze wat er nodig om die veilige, geautomatiseerde wegen te doorbreken. Want hoe handig deze ook zijn – en we deze niet voor niets creëren in ons brein – de tijd vraagt ons regelmatig ook om iets anders. En daar kun je op inspelen! Bewust, gericht en met effectieve technieken kun je je brein trainen om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Zodat we allemaal afraken van brainstormen met dezelfde mensen, op dezelfde manier, en dus dezelfde ideeën bedenken. Dat kan anders!

Inclusief e-book met voorbeelden en werkvormen.

NIEUW: Effectiever meeten

Op veler verzoek hebben we een praktische, actieve training ontwikkeld waar we al onze tips, inzichten en activerende werkvormen speciaal hebben gericht op de kleinere meetings. Het wekelijkse projectoverleg, de maandelijkse afdelingsbijeenkomst, de adhoc ingeplande teammeeting, het mag met meer betrokkenheid, actieve deelname en concrete output. Maar hoe?

 

We komen met tips, tricks én handige werkvormen om:

 • Enthousiasme en urgentie te laten toenemen
 • Actieve deelname te stimuleren
 • Je meeting effectief en efficiënt in te richten (binnen de gegeven tijd)
 • Je te voorzien van handvaten om jouw ‘voorzittende rol’ goed te kunnen pakken

 

Want er is meer te halen uit jou, je mensen en je meeting.

En wij laten je leren, ervaren en direct toepassen!

In-company trainingen voor betere sessies - mogelijkheden

C. Maatwerk

Een team- of studiedag? Een kick-off? Een brainstorm? Een netwerkbijeenkomst? Niets is te gek! Wij ontwerpen en faciliteren sessies waarin energie, plezier én effect centraal staan! Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in om de mogelijkheden te verkennen. Je kunt ook een kijkje nemen op de pagina met praktijkvoorbeelden om een glimp te krijgen van wat wij doen.

Ben jij enthousiast maar wil je graag eerst even samen bellen? Dat kan! Vul je gegevens in en wij bellen je terug!

D. Teambuilding / DISC-o-theek

Onze DISC-o-theek is een teamontwikkelingstraject gebaseerd op de kleurentheorie van DISC. Op een laagdrempelige, ludieke wijze (lees: lego, wasknijpers en zelfs onze silent disco-set) gaat het team in drie maanden tijd (3 bijeenkomsten en tussentijdse opdrachten) richting een sterkere samenwerking en effectievere communicatie. We starten met het ontdekken van het eigen ‘kleurenprofiel’ om vervolgens te leren waar deze voor staat en hoe dit zorgt voor een eigen manier van denken, handelen en communiceren.

Maar we gaan verder dan dat. Want het kennen van je eigen gedragsprofiel is interessant, maar dan begint het pas! De DISC
is een middel en niet een doel op zichzelf. Casusbespreking zorgt voor meer inzicht in jezelf, in je collega’s en in herkenbare situaties. Door elkaar te begrijpen, je gedrag aan te passen in situaties én individuele kwaliteiten te benutten groeit jullie team en staat het sterker.

Meer info beschikbaar, klik hier voor meer info!

In-company trainingen voor betere sessies

E. Advies en ondersteuning

Je hebt een sessie te ontwerpen en denk je nu “Help! Hoe pak ik dit aan?” Dan zijn wij er voor jou!

Wij helpen jou met veel enthousiasme om samen een sessie vorm te geven die precies past bij de doelstelling en de deelnemers. Want een effectieve sessie ontwerpen vraagt nogal wat. En het uitvoeren ook nog eens!  

 

We hebben 3 mogelijkheden om jou te helpen een gegarandeerd goeie sessie te draaien:

 1. INDIVIDUELE COACHING

In een (online) kennismaking stellen we samen vast wat jouw behoeftes zijn.

Op basis daarvan ontvang je een offerte en kunnen we samen aan de slag.

 1. SESSIEDESIGN

Heb je een specifieke casus? Dan gaan we samen de betreffende sessie ontwerpen. We doen een doelgroepanalyse, bepalen de doelstelling, inventariseren passende werkvormen om te komen tot een kristalhelder draaiboek.

 1. EEN STRIPPENKAART

Heb je regelmatig vragen? Of ben je niet de enige in de organisatie die we kunnen helpen met sessie-vraagstukken? Neem dan een strippenkaart af. Deze is inzetbaar voor advies op locatie,

via mail of online overleg. Samen kijken we welke strippenkaart het beste passend is voor jou

of je organisatie.

 

Meer info beschikbaar, klik hier!

Ben jij enthousiast maar wil je eerst met ons kennismaken? Dat kan! Vul het contactformulier in dan bellen wij je op!

Reviews

Even overleggen? Download de brochure!

Wil je even overleggen met je collega’s of je leidinggevende overtuigen van ons aanbod? Download dan de gratis brochure en ontvang deze direct in je mailbox!

Brochure In-Company

Enthousiast over ons aanbod?

Misschien wil je graag even overleggen met collega’s of heb je toestemming nodig van een leidinggevende. Dat kan!

Download vrijblijvend onze brochure en ontvang deze direct in je mailbox!

Bel mij terug

Laat je gegevens achter en wij bellen je z.s.m. terug. 

Creatieve mindset

Aan de slag met een creatieve brainstorm?
Dan heb je eerst de creativiteit te stimuleren en het brein op te warmen!

Merk je dat er weinig ideeën komen uit jouw (kleine of grote) brainstormmomenten? Zit er weinig energie en creativiteit in de ideeën en oplossingen? Dan heb je wellicht aan de voorkant te weinig geïnvesteerd in het brein van de deelnemers. Huh, brein? Jazeker!

 

Wil je komen tot goeie ideeën en oplossingen dan heb je aan de voorkant enkele stappen te doorlopen die het brein van je deelnemers klaar stomen voor de ideeëngeneratie. Stappen die gegarandeerd de creatieve output ten goede komen. In dit PDF lees je welke stappen dit zijn.

Brainstormen zal nooit meer hetzelfde zijn! (gelukkig maar :) )

 

Veel leer- en leesplezier!

Instructie babbelstenen

Welkom bij de instructie van onze babbelstenen! Onze babbelstenen zijn namelijk dé tool om op een laagdrempelige manier tot andere taal te komen. Taal waar je zonder deze beeldende aanjagers moeilijker bij was gekomen. Zet ze in als kennismaker, brainstormer, opwarmer, evaluator.. er is weinig wat niet kan! Hier beneden zetten we wat ideeën op een rijtje.

 

Kennismaken
“Ik ben Anja en werk als projectondersteuner bij de afdeling blablabla… en daar blablabla” En dat nog eens 12 keer. Gemiste kans! Want wat onthoud jij van deze saaie voorstelrondjes? Waarschijnlijk niet veel. Stimuleer mensen om andere taal te gebruiken. Onze babbelstenen zorgen voor kaders maar juist dat zorgt ervoor dat er zaken worden verteld die wél leuk zijn om van elkaar te horen.

Stappen

 1. Geef je deelnemers de instructie dat ze 5 stenen te zien gaan krijgen en dat ze wordt gevraagd om er hiervan 3 te kiezen die ze gebruiken om iets over zichzelf te vertellen (meer of minder mag natuurlijk ook).
 2. Geef zelf het voorbeeld: draai de stenen en kies er eentje uit.
  Bijvoorbeeld ‘paraplu’: “Ik hou ontzettend van de natuur en ga dagelijks naar buiten, zelfs als het regent! Ook al heb ik weinig keus dankzij mijn allerliefste labrador.” Of de circustent: “Ik ben een echte grappenmaker, mij zou je zo als clown in het circus kunnen vinden, alleen dan zonder die rode neus ;)”.
 1. Draai opnieuw de stenen en laat de collega’s zich introduceren. Ofwel plenair, ofwel in kleinere groepjes.

Variant
Stel niet jezélf maar elkáár voor. Eens kijken welke stenen je collega voor je uitkiest.

 

Teambuilding
De babbelstenen zijn ook ideaal om te gebruiken om gezamenlijk een vraagstuk te bespreken.

Stappen

 1. Geef een inleiding op het vraagstuk en zorg dat deze voor iedereen helder is.
 2. Verdeel de groep in kleinere subgroepen.
 3. Draai ofwel plenair aan de stenen of indien digitaal, geef ieder groepje de link naar de pictopagina zodat iedere groep zelf toegang krijgt.
 4. Geef duidelijk aan hoe de groep verslag moet leggen (bijvoorbeeld op een flipover of een online whiteboard?)
 5. Na terugkomst volgt er een plenaire terugkoppeling.

Voorbeeld
Je wil graag ‘de samenwerking’ in het team bespreken. Geef de subgroepen eventueel denkrichtingen mee in de opdracht:

 • Wat is onze kracht en wat is onze valkuil?
 • Wat missen we nog?
 • Waar zijn we het meeste trots op?

Idee
Je kunt de babbelstenen ook inzetten om tot een (ludieke) nieuwe slogan voor jullie afdeling of organisatie te komen. Of een ondertitel voor een nieuw te lanceren product.

 

Evaluatie
Ook voor een snelle, korte evaluatie kun je de babbelstenen inzetten. Zelfs al heb je maar 2 minuten!

Stappen

 1. Vraag aan het einde van een sessie om 1 van de gedraaide stenen te kiezen en hierop te associëren: “Wat vond je van deze sessie?”
 2. Ga iedereen kort langs voor zijn/haar reactie of, indien digitaal, laat de reacties in de chat zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vond deze training als pizza: heerlijk maar ik zit wel aardig vol nu.”

Idee
Langer de tijd? Laat dan een paar evaluatievragen beantwoorden met de stenen. Bijvoorbeeld:

 1. Hoe kijk je na deze sessie aan tegen het thema X?
 2. Wat heb je gemist of wat zou je nog willen weten/leren?
 3. Wat zou je mij adviseren voor een volgende bijeenkomst?

 

Creativiteit stimuleren
Voordat je aan het brainstormen slaat, is het belangrijk om het brein van je deelnemers op te warmen. Met een goeie ‘opwarmer’ gaat de creativiteit van de deelnemers alvast stromen. Met de inzet van de babbelstenen kun je dit al op een eenvoudige en snelle manier doen.

Stappen

 1. Geef de opdracht: “2022 komt eraan. Welk nieuw product gaan wij op de markt brengen?”
 2. Maak tweetallen en draai de stenen (of indien digitaal: geef iedereen toegang tot de pictopagina). Laat ieder groepje met 2 stenen een nieuw product of dienst bedenken. Let op: associërend dus niet letterlijk het combineren van 2 stenen.

Idee
Niveau hoger? Gooi er dan wat competitie in! Bedenk per groepje in 5 minuten tijd zoveel mogelijk nieuwe combinaties door steeds 2 stenen te pakken. Hoeveel nieuwe dingen weten ieder groepje te bedenken? Het groepje met de meeste combinaties wint!

 

Alles kan, varieer er gerust op los!

Berichtje sturen
1
Kunnen we meedenken?
Leuk dat je ons wil contacten. We komen zo snel mogelijk met een reactie. Tot gauw!