Workshop Activerende werkvormen

Online en offline komen we dagelijks, wekelijks, maandelijks bij elkaar. Voor teamoverleg, intervisie, rapportages, trainingen, beleidsdagen, heidagen, workshops en ga zo maar door. 

En dat gebeurt (noodzakelijk of bewust gekozen) vaak online. Wij geloven dat ‘online’ voor altijd onderdeel zal blijven van de dagelijkse bedrijfsvoering. Maar alles wat je leert in deze workshop, kun je óók toepassen in een fysieke setting.

  

Maar zorg je nu voor een efficiënte en effectieve (online) sessie? 

Hoe houd je het leuk en iedereen betrokken? 

Hoe houd je verbinding met elkaar én met het thema? 

Deze workshop wordt alleen nog in-company aangeboden.

haal meer uit meetings en sessies
Leer en ervaar activerende werkvormen

De trainers van Sessiemakers zullen jou en jouw collega’s op 12 april, tijdens een 3,5 uur durende (Zoom)sessie laten zien én ervaren hoe je energie en interactie kunt brengen in online/offline meetings en bijeenkomsten. Hoe start en betrek je alle deelnemers vanaf moment 1? Hoe creëer en hou je energie in je meeting? Hoe stimuleer je interactie? Hoe zorg je voor verbinding? Dat én nog veel meer ontdek je in onze sneltrein tijdens deze direct toepasbare en interactieve workshop! 

 

Geen energieslurpende, saaie of ineffectieve meetings meer.. maar energie in de tent!

 

Why?

Waarom wij jou tips, tricks en tools willen geven om de kracht van online/offline sessies te ervaren? Dit levert het je op!

 • In verbinding met elkaar de werkvormen ervaren = win win!
 • Een fundament om voor altijd meer winst te halen uit die sessies
 • Actieve sessies waar toehoorders veranderen in deelnemers.
 • Handvaten om dit online en offline aan te kunnen pakken op een laagdrempelige manier.
 • Deze workshop is inclusief digitaal naslagwerk met een variatie aan werkvormen. 

 

Waar, wanneer en door wie wordt deze workshop gegeven?
Deze workshop wordt momenteel alleen in-company gegeven.

 

 

In-company combinatie en vervolgopties:

We adviseren om deze workshop te combineren met een workshop Digitale Tools van 3 uur of een aangepaste oefensessie in een kleine groep (binnen 2 weken na afloop) om het geleerde ook zelf te ondergaan om echt toe te gaan passen in de eigen praktijk. Ook worden er persoonlijke vragen en casussen doorgenomen zodat je advies op maat ontvangt. Er zijn nog meer vervolg opties in inspiratie, oefening en coaching om eventueel in door te pakken. Daar gaan we samen over in gespek.

in-company? Vraag een vrijblijvend gespek aan

Wil je weten of deze workshop past voor jullie organisatie? Neem contact met ons op en we plannen een vrijblijvend gesprek. Daarin kijken we naar de wensen en leerbehoeftes en bepalen we samen wat de mogelijkheden zijn. 

Neem contact op via ons contactformulier of bel met de Sessiemakers via 085-0600942.

Workshop 'Activerende werkvormen'
Workshop 'Activerende werkvormen'
Workshop 'Activerende werkvormen'
1100
professionals gingen je al voor

mini training

Ontwikkel je faciliteerskills in 5 dagen met deze gratis digitale mini training van 22 t/m 26 mei

Speciaal voor (organisatie)professionals die regelmatig sessies en meetings moeten vormgeven en uitvoeren bieden we een mini-training vol quick wins! Met iedere dag een thema om in je eigen tijd en temp te volgen. En we beloven je: we maken het leerzaam, laagdrempelig én leuk!
Wil jij het anders gaan doen in jouw sessies? Doe dan mee!

Creatieve mindset

Aan de slag met een creatieve brainstorm?
Dan heb je eerst de creativiteit te stimuleren en het brein op te warmen!

Merk je dat er weinig ideeen komen uit die brainstormmomenten? En is de tijd al kostbaar, dus gaan jullie gelijik aan de slag? Dit kan effectiever!

Je investeert tijd in het stimuleren van de creativiteit en het doorbreken van patronen om juist te komen tot nieuwe ideeen. Het is vooral verspilling van tijd als je dat ene uurtje brainstormen zo standaard aanpakt dat er niets nieuws uitkomt. 

In dit PDF lees je wat er nodig is voor een goede brainstorm en hoe je die mindset creert. Warm die breinen op en organiseer een écht goede brainstorm!

Instructie babbelstenen

Welkom bij de instructie van onze babbelstenen! Onze babbelstenen zijn namelijk dé tool om op een laagdrempelige manier tot andere taal te komen. Taal waar je zonder deze beeldende aanjagers moeilijker bij was gekomen. Zet ze in als kennismaker, brainstormer, opwarmer, evaluator.. er is weinig wat niet kan! Hier beneden zetten we wat ideeën op een rijtje.

 

Kennismaken
“Ik ben Anja en werk als projectondersteuner bij de afdeling blablabla… en daar blablabla” En dat nog eens 12 keer. Gemiste kans! Want wat onthoud jij van deze saaie voorstelrondjes? Waarschijnlijk niet veel. Stimuleer mensen om andere taal te gebruiken. Onze babbelstenen zorgen voor kaders maar juist dat zorgt ervoor dat er zaken worden verteld die wél leuk zijn om van elkaar te horen.

Stappen

 1. Geef je deelnemers de instructie dat ze 5 stenen te zien gaan krijgen en dat ze wordt gevraagd om er hiervan 3 te kiezen die ze gebruiken om iets over zichzelf te vertellen (meer of minder mag natuurlijk ook).
 2. Geef zelf het voorbeeld: draai de stenen en kies er eentje uit.
  Bijvoorbeeld ‘paraplu’: “Ik hou ontzettend van de natuur en ga dagelijks naar buiten, zelfs als het regent! Ook al heb ik weinig keus dankzij mijn allerliefste labrador.” Of de circustent: “Ik ben een echte grappenmaker, mij zou je zo als clown in het circus kunnen vinden, alleen dan zonder die rode neus ;)”.
 1. Draai opnieuw de stenen en laat de collega’s zich introduceren. Ofwel plenair, ofwel in kleinere groepjes.

Variant
Stel niet jezélf maar elkáár voor. Eens kijken welke stenen je collega voor je uitkiest.

 

Teambuilding
De babbelstenen zijn ook ideaal om te gebruiken om gezamenlijk een vraagstuk te bespreken.

Stappen

 1. Geef een inleiding op het vraagstuk en zorg dat deze voor iedereen helder is.
 2. Verdeel de groep in kleinere subgroepen.
 3. Draai ofwel plenair aan de stenen of indien digitaal, geef ieder groepje de link naar de pictopagina zodat iedere groep zelf toegang krijgt.
 4. Geef duidelijk aan hoe de groep verslag moet leggen (bijvoorbeeld op een flipover of een online whiteboard?)
 5. Na terugkomst volgt er een plenaire terugkoppeling.

Voorbeeld
Je wil graag ‘de samenwerking’ in het team bespreken. Geef de subgroepen eventueel denkrichtingen mee in de opdracht:

 • Wat is onze kracht en wat is onze valkuil?
 • Wat missen we nog?
 • Waar zijn we het meeste trots op?

Idee
Je kunt de babbelstenen ook inzetten om tot een (ludieke) nieuwe slogan voor jullie afdeling of organisatie te komen. Of een ondertitel voor een nieuw te lanceren product.

 

Evaluatie
Ook voor een snelle, korte evaluatie kun je de babbelstenen inzetten. Zelfs al heb je maar 2 minuten!

Stappen

 1. Vraag aan het einde van een sessie om 1 van de gedraaide stenen te kiezen en hierop te associëren: “Wat vond je van deze sessie?”
 2. Ga iedereen kort langs voor zijn/haar reactie of, indien digitaal, laat de reacties in de chat zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vond deze training als pizza: heerlijk maar ik zit wel aardig vol nu.”

Idee
Langer de tijd? Laat dan een paar evaluatievragen beantwoorden met de stenen. Bijvoorbeeld:

 1. Hoe kijk je na deze sessie aan tegen het thema X?
 2. Wat heb je gemist of wat zou je nog willen weten/leren?
 3. Wat zou je mij adviseren voor een volgende bijeenkomst?

 

Creativiteit stimuleren
Voordat je aan het brainstormen slaat, is het belangrijk om het brein van je deelnemers op te warmen. Met een goeie ‘opwarmer’ gaat de creativiteit van de deelnemers alvast stromen. Met de inzet van de babbelstenen kun je dit al op een eenvoudige en snelle manier doen.

Stappen

 1. Geef de opdracht: “2022 komt eraan. Welk nieuw product gaan wij op de markt brengen?”
 2. Maak tweetallen en draai de stenen (of indien digitaal: geef iedereen toegang tot de pictopagina). Laat ieder groepje met 2 stenen een nieuw product of dienst bedenken. Let op: associërend dus niet letterlijk het combineren van 2 stenen.

Idee
Niveau hoger? Gooi er dan wat competitie in! Bedenk per groepje in 5 minuten tijd zoveel mogelijk nieuwe combinaties door steeds 2 stenen te pakken. Hoeveel nieuwe dingen weten ieder groepje te bedenken? Het groepje met de meeste combinaties wint!

 

Alles kan, varieer er gerust op los!

Berichtje sturen
1
Kunnen we meedenken?
Leuk dat je ons wil contacten. We komen zo snel mogelijk met een reactie. Tot gauw!