Zijn jouw meetings rommelig eenrichting te lang slaapverwekkend niet concreet ?

Doe mee met onze nieuwste training 'Effectiever Meeten'!

Op veler verzoek hebben we een praktische, actieve training ontwikkeld waar we al onze tips, inzichten en activerende werkvormen speciaal hebben gericht op de kleinere meetings. Het wekelijkse projectoverleg, de maandelijkse afdelingsbijeenkomst, de adhoc ingeplande teammeeting, het mag met meer betrokkenheid, actieve deelname en concrete output. Maar hoe?

Effectiever meeten voor concretere output!

We komen met tips, tricks én handige werkvormen om:

  • Enthousiasme en urgentie te laten toenemen
  • Actieve deelname te stimuleren
  • Je meeting effectief en efficiënt in te richten (binnen de gegeven tijd)
  • Je te voorzien van handvaten om jouw ‘voorzittende rol’ goed te kunnen pakken

Want er is meer te halen uit jou, je mensen en je meeting. En wij laten je leren, ervaren en direct toepassen!

Dit doen we door op een actieve manier 5 thema’s te doorlopen:

  1. Doelstelling
  2. Deelnemers
  3. Agenda
  4. Inhoud
  5. Uitvoering

Verwacht geen ‘sit&listen’ maar een energieke, positieve, interactieve sessie waarin we je prikkelen en activeren door theorie af te wisselen met reflectie, dialoog en activerende werkvormen. En ook handig: tijdens de training ga je aan de slag met een eigen vergadercasus. Gedurende de sessie werk je op ons inspirerende casusblad waarmee je op het einde met een heus verbeterplan naar buiten stapt.

 

Idealiter volg je deze workshop samen met onze workshop Activerende werkvormen om extra inspiratie te hebben voor een dynamischere en afwisselendere uitvoering van jouw meetings en sessies.

Jouw opbrengst

Wanneer

Tijd: 13.00 – 17.00

 

Mocht je een plek hebben maar alsnog verhinderd blijken dan verzoeken wij je om zelf vervanging te regelen. Annuleren, verzetten of terugbetaling is helaas niet mogelijk tot 30 dagen voor de desbetreffende datum. Zo zorgen we ervoor dat alle plekken goed worden benut. 

Kosten

De kosten van de workshop Effectiever meeten zijn € 249,- p.p. excl. btw. Dit is inclusief catering, materialen en e-book.

Belangrijk: je neemt zelf een persoonlijke vergadercasus mee om mee te kunnen werken. 


TIJDELIJKE ACTIE!

Je betaalt tijdelijk NIETS voor deze workshop! Tenminste, je krijgt hem cadeau bij deelname aan onze Grote Werkvormendag op 3 april in Arnhem. Dus buy one, get one for free! Hoe regel je dit? Schrijf je in voor de Grote Werkvormendag van 3 april (middels het inschrijfformulier) en vermeld in het opmerkingenveld ‘effectievermeetencadeau’. Je ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging. 

professionals gingen je al voor
1100

Creatieve mindset

Aan de slag met een creatieve brainstorm?
Dan heb je eerst de creativiteit te stimuleren en het brein op te warmen!

Merk je dat er weinig ideeën komen uit jouw (kleine of grote) brainstormmomenten? Zit er weinig energie en creativiteit in de ideeën en oplossingen? Dan heb je wellicht aan de voorkant te weinig geïnvesteerd in het brein van de deelnemers. Huh, brein? Jazeker!

 

Wil je komen tot goeie ideeën en oplossingen dan heb je aan de voorkant enkele stappen te doorlopen die het brein van je deelnemers klaar stomen voor de ideeëngeneratie. Stappen die gegarandeerd de creatieve output ten goede komen. In dit PDF lees je welke stappen dit zijn.

Brainstormen zal nooit meer hetzelfde zijn! (gelukkig maar :) )

 

Veel leer- en leesplezier!

Instructie babbelstenen

Welkom bij de instructie van onze babbelstenen! Onze babbelstenen zijn namelijk dé tool om op een laagdrempelige manier tot andere taal te komen. Taal waar je zonder deze beeldende aanjagers moeilijker bij was gekomen. Zet ze in als kennismaker, brainstormer, opwarmer, evaluator.. er is weinig wat niet kan! Hier beneden zetten we wat ideeën op een rijtje.

 

Kennismaken
“Ik ben Anja en werk als projectondersteuner bij de afdeling blablabla… en daar blablabla” En dat nog eens 12 keer. Gemiste kans! Want wat onthoud jij van deze saaie voorstelrondjes? Waarschijnlijk niet veel. Stimuleer mensen om andere taal te gebruiken. Onze babbelstenen zorgen voor kaders maar juist dat zorgt ervoor dat er zaken worden verteld die wél leuk zijn om van elkaar te horen.

Stappen

  1. Geef je deelnemers de instructie dat ze 5 stenen te zien gaan krijgen en dat ze wordt gevraagd om er hiervan 3 te kiezen die ze gebruiken om iets over zichzelf te vertellen (meer of minder mag natuurlijk ook).
  2. Geef zelf het voorbeeld: draai de stenen en kies er eentje uit.
    Bijvoorbeeld ‘paraplu’: “Ik hou ontzettend van de natuur en ga dagelijks naar buiten, zelfs als het regent! Ook al heb ik weinig keus dankzij mijn allerliefste labrador.” Of de circustent: “Ik ben een echte grappenmaker, mij zou je zo als clown in het circus kunnen vinden, alleen dan zonder die rode neus ;)”.
  1. Draai opnieuw de stenen en laat de collega’s zich introduceren. Ofwel plenair, ofwel in kleinere groepjes.

Variant
Stel niet jezélf maar elkáár voor. Eens kijken welke stenen je collega voor je uitkiest.

 

Teambuilding
De babbelstenen zijn ook ideaal om te gebruiken om gezamenlijk een vraagstuk te bespreken.

Stappen

  1. Geef een inleiding op het vraagstuk en zorg dat deze voor iedereen helder is.
  2. Verdeel de groep in kleinere subgroepen.
  3. Draai ofwel plenair aan de stenen of indien digitaal, geef ieder groepje de link naar de pictopagina zodat iedere groep zelf toegang krijgt.
  4. Geef duidelijk aan hoe de groep verslag moet leggen (bijvoorbeeld op een flipover of een online whiteboard?)
  5. Na terugkomst volgt er een plenaire terugkoppeling.

Voorbeeld
Je wil graag ‘de samenwerking’ in het team bespreken. Geef de subgroepen eventueel denkrichtingen mee in de opdracht:

  • Wat is onze kracht en wat is onze valkuil?
  • Wat missen we nog?
  • Waar zijn we het meeste trots op?

Idee
Je kunt de babbelstenen ook inzetten om tot een (ludieke) nieuwe slogan voor jullie afdeling of organisatie te komen. Of een ondertitel voor een nieuw te lanceren product.

 

Evaluatie
Ook voor een snelle, korte evaluatie kun je de babbelstenen inzetten. Zelfs al heb je maar 2 minuten!

Stappen

  1. Vraag aan het einde van een sessie om 1 van de gedraaide stenen te kiezen en hierop te associëren: “Wat vond je van deze sessie?”
  2. Ga iedereen kort langs voor zijn/haar reactie of, indien digitaal, laat de reacties in de chat zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vond deze training als pizza: heerlijk maar ik zit wel aardig vol nu.”

Idee
Langer de tijd? Laat dan een paar evaluatievragen beantwoorden met de stenen. Bijvoorbeeld:

  1. Hoe kijk je na deze sessie aan tegen het thema X?
  2. Wat heb je gemist of wat zou je nog willen weten/leren?
  3. Wat zou je mij adviseren voor een volgende bijeenkomst?

 

Creativiteit stimuleren
Voordat je aan het brainstormen slaat, is het belangrijk om het brein van je deelnemers op te warmen. Met een goeie ‘opwarmer’ gaat de creativiteit van de deelnemers alvast stromen. Met de inzet van de babbelstenen kun je dit al op een eenvoudige en snelle manier doen.

Stappen

  1. Geef de opdracht: “2022 komt eraan. Welk nieuw product gaan wij op de markt brengen?”
  2. Maak tweetallen en draai de stenen (of indien digitaal: geef iedereen toegang tot de pictopagina). Laat ieder groepje met 2 stenen een nieuw product of dienst bedenken. Let op: associërend dus niet letterlijk het combineren van 2 stenen.

Idee
Niveau hoger? Gooi er dan wat competitie in! Bedenk per groepje in 5 minuten tijd zoveel mogelijk nieuwe combinaties door steeds 2 stenen te pakken. Hoeveel nieuwe dingen weten ieder groepje te bedenken? Het groepje met de meeste combinaties wint!

 

Alles kan, varieer er gerust op los!

Berichtje sturen
1
Kunnen we meedenken?
Leuk dat je ons wil contacten. We komen zo snel mogelijk met een reactie. Tot gauw!