HAAL MEER UIT JEZELF EN JE SESSIES MET
ONZE MINITRAINING
"ENERGIEKE EN EFFECTIEVE SESSIES"

Koop de training voor slechts €139*

Leer in eigen tijd en op eigen tempo hoe je met eenvoudige quick wins meetings, trainingen en bijeenkomsten écht anders kunt maken. Meer energie, meer interactie, meer resultaat!

is deze training voor jou?

Deze mini-training is voor iedere professional die geregeld kleine of grote bijeenkomsten moet leiden. Of het nou als procesbegeleider, teamleider, facilitator, trainer, docent, voorzitter of manager is. Daar waar er meer dan 3 mensen bij elkaar komen is er sprake van ‘een sessie’ en dus… kans op meer interactie, energie en effect.

Ervaar het hoe het anders kan!

“Ik kreeg allemaal appjes hoe goed de dag was! Zo fijn!”   Dat stuurde één van onze opdrachtgevers ons na afloop van een teamdag die ze had georganiseerd. En dat is precies waar we het voor doen: succeservaringen creëren. Zodat je gaat ervaren hoe het anders kan. Collega’s die gemotiveerd hebben samengewerkt en energiek je meeting verlaten. Opdrachtgevers die blij zijn met alle concrete input die is opgehaald tijdens participerende bijeenkomsten. Deelnemers die écht iets geleerd hebben tijdens je trainingen. Welke doelstelling je ook hebt, deze is te bereiken mits je je sessie goed aanpakt. Kost het tijd? Jazeker, maar de groeicurve is stijl hoor. Met onze training zet je razendsnelle stappen:

Grote werkvormendag - Sessiemakers
Mini-training energieke en effectieve sessies
Grote werkvormendag - Sessiemakers

Dit ga je leren!

Om effectieve meetings, bijeenkomsten en andere sessies te draaien kun je aan heel veel knoppen draaien. Wij nemen je mee in diverse belangrijke knoppen waar je voor én tijdens sessies aan kunt draaien:

Wij nemen je mee in alle beginselen met heldere video’s, tutorials, templates en oefeningen op ons kleurrijke trainingsbord voor slechts 139 euro!* 

De training volg je geheel op eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. En heb je vragen? Op het werkbord vind je de mogelijkheid om deze te stellen aan ons en je mede-deelnemers. Bekijk hier alvast de veelgestelde vragen.

*Excl BTW

Deze mini-training is echt iets voor jou!

Onze mini-training staat bol! Bol van tips, tricks, templates en tutorials. Overgoten met ons eigen sausje:  lekker praktisch, enthousiast gebracht en afgetopt met een toefje humor op z’n tijd. Hiermee maken we leren leuk. Zodat jij ook écht stappen gaat zetten.

Onze pilot-training eind 2021 scoorde maar liefst een 8,7! Hoe tof! En daarom hebben we deze flink uitgebreid (eerdere deelnemers hebben dus ook nu nog genoeg te lezen en leren).

“Mijn grootste winst? Het leren kennen van Jamboard en hoe ik met eenvoudige dingen meer kan bereiken zoals muziek méér inzetten (en hoe ik dit online kan doen). Plus natuurlijk veel nieuwe interactieve werkvormen die ik direct kan toepassen in mijn trainingen, zowel online als fysiek: top!” 

Deelnemer pilot 2021.

Volg alvast 1 les gratis!

In het thema Illustrators leer en lees je alles over deze zeer onderschatte maar hoogst effectieve type werkvormen. Met illustrators creëer je in 1 klap urgentie en aandacht voor de boodschap die jij graag wil overbrengen. Wat je gaat lezen, leren en kijken:
 • wat zijn illustrators en waarom zijn ze zo effectief?
 • wanneer en hoe zet ik ze in?
 • wat zijn onze favorieten?

Benieuwd naar deze online mini-training? Neem een kijkje op ons kleurrijke trainingsbord en volg alvast 1 les gratis!

Mini-training energieke en effectieve sessies

Sessiemakers Kim en Hanneke

Als trainers ervaarden wij het al heel gauw: als je wilt dat er écht iets ontstaat in je trainingen en bijeenkomsten, dan heb je daar iets voor te doen. Ja jij, degene die voor de groep staat. Het is aan jou hoe de sfeer is, wat de mate van interactie is en welk resultaat er wordt behaald. Spannend? Zeker! Maar het goede nieuws is: dat kun je leren!

 

Wij hebben ons de afgelopen 5 jaar geschoold en ontwikkeld in de wereld van actieve en energieke sessies. Met als belangrijkste tools in onze gereedschapskist: activerende werkvormen. Dé manier om jouw suffe en saaie sessies om te toveren tot interactieve, effectieve energiebrengers. Wil je hier stappen in zetten? Doe dan mee met onze mini-training!

Ervaring

Wij trainen en faciliteren al 5 jaar voor de tofste overheden, bedrijven en organisaties! Met al deze online en offline ervaring hebben we onze laagdrempeligste en meest effectieve leringen in deze mini-training gestopt om jou te helpen in het neerzetten van effectieve en energieke sessies. Let’s go!

Een greep uit de organisaties waar al mogen trainen en/of faciliteren:

“Sinds ik regelmatig een training volg bij Sessiemakers sta ik met meer zelfvertrouwen voor de groep en leer ik steeds meer hoe ik bijeenkomsten kan vormgeven die de juiste balans hebben in effectiviteit, impact en dynamiek. Zodat ik ook échte ‘sessiemakerssessies’ kan gaan geven in mijn locatie.”

 

Maartje de Jong – Eigenaar Roots Inspiratielocatie

“Heldere communicatie en instructies, veel geleerd met een lach. De passie en het enthousiasme spat van het scherm!”

 
Evelien Wijnhoven

Jij doet toch ook mee? Meld je nu direct aan.

Veelgestelde vragen

De training blijft een jaar voor je beschikbaar.

Zeker niet. De inhoud is 80% nieuw en de overige 20% die in de eerdere mini-training zat hebben we doorontwikkeld. Je vindt dus volop nieuwe vulling.

Yes! Wij houden niet van saaie systemen dus daarom is onze training te vinden op Miro waar je zelf rond kunt wandelen en lezen/bekijken wat je wil.

Drop ze op het werkbord voor feedback vanuit ons en je mede-deelnemers. Je hebt een jaar toegang.

Lastig te zeggen. Waar de ene er doorheen vliegt en doet aan ‘cherrypicking’ zal een ander braaf alles lezen, kijken, opdrachten maken en oefenen. Tel op een totaalinvestering van 5 – 15 uur afhankelijk van je eigen commitment en inspanningen.

Mini training

Sneak Peek

Neem een kijkje op ons kleurrijke trainingsbord en check alvast 1 van de 12 thema's helemaal gratis!

mini training

Ontwikkel je faciliteerskills in 5 dagen met deze gratis digitale mini training van 22 t/m 26 mei

Speciaal voor (organisatie)professionals die regelmatig sessies en meetings moeten vormgeven en uitvoeren bieden we een mini-training vol quick wins! Met iedere dag een thema om in je eigen tijd en temp te volgen. En we beloven je: we maken het leerzaam, laagdrempelig én leuk!
Wil jij het anders gaan doen in jouw sessies? Doe dan mee!

Creatieve mindset

Aan de slag met een creatieve brainstorm?
Dan heb je eerst de creativiteit te stimuleren en het brein op te warmen!

Merk je dat er weinig ideeen komen uit die brainstormmomenten? En is de tijd al kostbaar, dus gaan jullie gelijik aan de slag? Dit kan effectiever!

Je investeert tijd in het stimuleren van de creativiteit en het doorbreken van patronen om juist te komen tot nieuwe ideeen. Het is vooral verspilling van tijd als je dat ene uurtje brainstormen zo standaard aanpakt dat er niets nieuws uitkomt. 

In dit PDF lees je wat er nodig is voor een goede brainstorm en hoe je die mindset creert. Warm die breinen op en organiseer een écht goede brainstorm!

Instructie babbelstenen

Welkom bij de instructie van onze babbelstenen! Onze babbelstenen zijn namelijk dé tool om op een laagdrempelige manier tot andere taal te komen. Taal waar je zonder deze beeldende aanjagers moeilijker bij was gekomen. Zet ze in als kennismaker, brainstormer, opwarmer, evaluator.. er is weinig wat niet kan! Hier beneden zetten we wat ideeën op een rijtje.

 

Kennismaken
“Ik ben Anja en werk als projectondersteuner bij de afdeling blablabla… en daar blablabla” En dat nog eens 12 keer. Gemiste kans! Want wat onthoud jij van deze saaie voorstelrondjes? Waarschijnlijk niet veel. Stimuleer mensen om andere taal te gebruiken. Onze babbelstenen zorgen voor kaders maar juist dat zorgt ervoor dat er zaken worden verteld die wél leuk zijn om van elkaar te horen.

Stappen

 1. Geef je deelnemers de instructie dat ze 5 stenen te zien gaan krijgen en dat ze wordt gevraagd om er hiervan 3 te kiezen die ze gebruiken om iets over zichzelf te vertellen (meer of minder mag natuurlijk ook).
 2. Geef zelf het voorbeeld: draai de stenen en kies er eentje uit.
  Bijvoorbeeld ‘paraplu’: “Ik hou ontzettend van de natuur en ga dagelijks naar buiten, zelfs als het regent! Ook al heb ik weinig keus dankzij mijn allerliefste labrador.” Of de circustent: “Ik ben een echte grappenmaker, mij zou je zo als clown in het circus kunnen vinden, alleen dan zonder die rode neus ;)”.
 1. Draai opnieuw de stenen en laat de collega’s zich introduceren. Ofwel plenair, ofwel in kleinere groepjes.

Variant
Stel niet jezélf maar elkáár voor. Eens kijken welke stenen je collega voor je uitkiest.

 

Teambuilding
De babbelstenen zijn ook ideaal om te gebruiken om gezamenlijk een vraagstuk te bespreken.

Stappen

 1. Geef een inleiding op het vraagstuk en zorg dat deze voor iedereen helder is.
 2. Verdeel de groep in kleinere subgroepen.
 3. Draai ofwel plenair aan de stenen of indien digitaal, geef ieder groepje de link naar de pictopagina zodat iedere groep zelf toegang krijgt.
 4. Geef duidelijk aan hoe de groep verslag moet leggen (bijvoorbeeld op een flipover of een online whiteboard?)
 5. Na terugkomst volgt er een plenaire terugkoppeling.

Voorbeeld
Je wil graag ‘de samenwerking’ in het team bespreken. Geef de subgroepen eventueel denkrichtingen mee in de opdracht:

 • Wat is onze kracht en wat is onze valkuil?
 • Wat missen we nog?
 • Waar zijn we het meeste trots op?

Idee
Je kunt de babbelstenen ook inzetten om tot een (ludieke) nieuwe slogan voor jullie afdeling of organisatie te komen. Of een ondertitel voor een nieuw te lanceren product.

 

Evaluatie
Ook voor een snelle, korte evaluatie kun je de babbelstenen inzetten. Zelfs al heb je maar 2 minuten!

Stappen

 1. Vraag aan het einde van een sessie om 1 van de gedraaide stenen te kiezen en hierop te associëren: “Wat vond je van deze sessie?”
 2. Ga iedereen kort langs voor zijn/haar reactie of, indien digitaal, laat de reacties in de chat zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vond deze training als pizza: heerlijk maar ik zit wel aardig vol nu.”

Idee
Langer de tijd? Laat dan een paar evaluatievragen beantwoorden met de stenen. Bijvoorbeeld:

 1. Hoe kijk je na deze sessie aan tegen het thema X?
 2. Wat heb je gemist of wat zou je nog willen weten/leren?
 3. Wat zou je mij adviseren voor een volgende bijeenkomst?

 

Creativiteit stimuleren
Voordat je aan het brainstormen slaat, is het belangrijk om het brein van je deelnemers op te warmen. Met een goeie ‘opwarmer’ gaat de creativiteit van de deelnemers alvast stromen. Met de inzet van de babbelstenen kun je dit al op een eenvoudige en snelle manier doen.

Stappen

 1. Geef de opdracht: “2022 komt eraan. Welk nieuw product gaan wij op de markt brengen?”
 2. Maak tweetallen en draai de stenen (of indien digitaal: geef iedereen toegang tot de pictopagina). Laat ieder groepje met 2 stenen een nieuw product of dienst bedenken. Let op: associërend dus niet letterlijk het combineren van 2 stenen.

Idee
Niveau hoger? Gooi er dan wat competitie in! Bedenk per groepje in 5 minuten tijd zoveel mogelijk nieuwe combinaties door steeds 2 stenen te pakken. Hoeveel nieuwe dingen weten ieder groepje te bedenken? Het groepje met de meeste combinaties wint!

 

Alles kan, varieer er gerust op los!

Berichtje sturen
1
Kunnen we meedenken?
Leuk dat je ons wil contacten. We komen zo snel mogelijk met een reactie. Tot gauw!